Sunday, September 30, 2012

Eesti klubide karikavõistlused Jõulumäel.

29.09 toimusid Klubide karikavõistlused murdmaajooksus Jõulumäel. Mul läks üllatavalt hästi seal ja sain MJ vanuses 1. koha 1000m jooksus, ma ei uskunud, et midagi sellist suudan.

Hommikul läksin valgakatega Jõulumäele, Maria hoidis ilusti kohta, nagu lubas. :D  Bussisõit oli suht palav ja buss haises, aga see selleks.

Mingi 12st jõudsime kohale, sai number võetud ja riided vahetatud. Aeg oli minna sooja tegema, sörkisin raja 2x läbi. 13.35 oli start. Närv oli päris suur.

Peale starti läksin kohe 2. kohale, alguses oli väike mägi, mis erilisi raskusi ei valmistanud. Jooksin 1. järel kuni järgmise mäeni, siis tulid paar tüüpi minu kõrvale ja 1 läks mööda isegi. Peale seda väikest tõusu tuli raja kõige raskem tõus, suhteliselt lahtise liivaga ja järsk ka. Seal oli 4. kohal ja langusel hakkasin kiirendama. Läksin juhtima ja mitte keegi ei tulnud järgi, iga sammuga vahe kasvas. Arvasin, et see kiirendus oli vale otsus, sest see andis natukese aja pärast jalgades tunda, aga palju polnud lõpuni jäänud ja pingutasin lõpuni ära. Jalad võttis suhteliselt süldiks küll. Lõpp oli liivane ja jalad vajusid läbi. Lõpusirgel käis selline mõte peast läbi, et ,,Omg, ma tõesti võidan'', nagu ülisuper tunne oli. Teine koht jäi 5 sekundiga maha ja kolmas 6 sekundiga.



Järgmised võistlused juba 3. okt, teatejooks ja 6. okt viimane Valgamaa jooksu etapp.

Tuesday, September 25, 2012

Valgamaa Karikavõistlused krossis.

Noniii, täna siis toimusid Valgamaa karika võistlused krossis, kus tegin siis 1km distatsil kaasa.

  Ilm oli suht jahe, paksult pidi riidesse toppima-.- , Oleks pidanud vist natuke hiljem välja minema, aga oli vaja ju kedagi ruttu näha. :D

Olgu, 11.45 hakkasin sooja tegema, start oli kuskil 12.15.

Enne sooja tegemist niisama ringi tuiamas. :D

 Start käis, siis tuli ikka täiega kütta, et esimesena sellesse nõmedasse kurvi jõuda ja et trügimist vältida. Sain sellega hakkama. Üllatusena tuli üks Otepää tüüp mulle järgi, see vend püsis kuni viimase mäeni mul taga, siis vaatasin kella ja see näitas 2.22. Mis muud kui tuli täiega lõppu lasta, sest isiklik reks oli õhus. rekord tuli, aga mitte midagi sellist, mis ma ootasin, 2.46.7 tuli, tahtsin 2.45 või alla selle. Jooksu võitsin normaalse eduga. Lõpus kadus konkurents ära.

Friday, September 14, 2012

Tõrva kolme järve jooks.

Täna toimus siis Tõrva kolme järve jooks. Distantsiks oli 5.5km.

  16.30 jõudsin Tõrva, 17.30 oli start. Läksin regasin ära end ja polnud aega eriti tühja passida, hakkasin kohe sooja tegema. Vahepeal ilmus sinna igasuguseid konkurente, alguses arvasin, et vähe osavõtjaid tuleb, aga oli ikka normaalselt. Sain siis soojenduse tehtud 17.15 ja lõdvestasin jalgu veidi ja puhkasin. Varsti oligi aeg starti minna.
  Alguses läksin kohe esimesega kaasa, kuna kiriku juures on väike tõus, siis liider pani tempo peale, et maha raputada kõiki, aga ma läksin kaasa ja püsisin ilusti kannul. Varsti üle õla vaadates polnud enam ühtegi konkurenti näha ja 2. km peal lasin liidril, kes mind ilusti vedas ees ära minna, ma ei hakanud ennast tapma tema tempoga ja ma ei jooksnud sama distantsi ka, tal oli vaja joosta 9.6km.
Nii ma siis jooksin uhkes üksinduses, vahepeal lõppes telefonis playlist ka otsa ja pidin vaikuses edasi jooksma. Peale seda kui tuli teede lahku minek, et siis üks tee viis 9,6km peale ja teine 5.5km peale, mida mina siis jooksin. Siis algas kõige raskem osa distantsil, tõusud ja langused, neid oli nii kuramuse palju, see võttis üsna läbi. Õnneks polnud palju lõpuni jäänud enam ja võtsin 5.5km üldvõidu ajaga 19.49, see on ka mu uus isiklik rekord sellel rajal.
  Jooksuga jäin üsna rahule, kuna olen veidi tõbine ka, siis kõik läks hästi.
Start

Uued võistlused on juba 18 sept. ehk siis mu sünnipäeval :) ja järgmised 25. sept. Neid ootan ma kõige rohkem hetkel, tahan oma isikliku rekordit paranda 1km'is, mis on hetkel 2.47.3


Saa ruttu terveks , onjuu ;)


Friday, September 7, 2012

Valga-Valka rahvajooks.

Noniiii... Mõtlesin, et võiks mõnest võistlusest ka kirjutada.

  Täna siis toimus Valga-Valka rahvajooks, millel ma osalesin teist korda, eelmine aasta sain 5. koha ja see aasta läks paremini, 4. koht :) Auhinnaks sai karika ja 25 eurise kinkekaardi.

 Jõudsin Valka 17.15, võtsin numbri, kiibi ja asusin sooja tegema. Poole tee peal sain kokku eelmise aasta võitjaga, tegime koos sooja pmt. kuni stardini. 5 minutit enne starti võtsin soojendusdressi maha ja läksin stardijoone taha, seal veel soovisin mõnele tuttavale konkurendile edu.
  Jooksu start oli kiire, tegin väikse kiirenduse ja läksin 2. kohale, tahtsin lihtsalt sellest rahvamassist pääseda ja ka distants oli ainult 4.5km, et pole vaja magada seal alguses. Natukese ajapärast läksid kaks lätlast minust mööda, ma ei läinud nendega kaasa. 1km umbes joostud, läks mingi lätlane mulle ette ja jooksin tema kannul, siis tuli veel üks tuttav tüüp, kellega ma natuke koos jooksin, poole distantsi peal jäi nende kahe tempo mulle natuke aeglaseks ja otsustasin minna neid kahte möödunud lätlast püüdma, nende tempo oli päris kiire, nii et ma pidin päris kõvasti kiirust lisama, aga kuidagi kergelt tuli mul see. Võtsin järjest lätlastele lähemale, aga kahjuks ei suutnud ma neid kätte saada, viimased 200m osutusid mulle natuke üle jõu käivateks, eks see suur tempo üles kruvimine tegi ikka oma töö. Kahjuks ma ei saanudki esikolmikusse, aga õnneks olid auhinnad esimesele kuuele, niiet, jah, igati tore üritus minu arust ja lähen ka järgmine aasta kindlasti.