Wednesday, September 28, 2011

Valgamaa noorte karikavõistlused.

Nonii, pole ammu kirjutanud. Täna oli siis krossijooks, kust tuli esimene koht. :)
 Läksin seda jooksu suhteliselt selle mõttega jooksma, et tähtis on aeg, mitte koht, aga see aeg mis mul mõtetes oli, pidi olema kindel 1. koha aeg . :D Plaanis oli joosta 2.45 aga tuli 2.50.0, kõikide jooksude põhjal oleks see täiesti võimalik olnud, aga ma põhimõtteliselt jooksin üksi, sest esimese 100m oli mul juba 20m vahe teiste ees sees. Stardis sai kohe ees ära kihutatud, peale 1. suurt mäge öeldi, et korralik vahe, jooksin kõige kaugema kurvi ära ja vaatasin mäe tipu poole, kui mul kurv läbitud oli, tuli alles teisel kohal jooksja, ei hakanud ennast tapma, lasin sammu lõdvemaks ja vaikselt lõpuni ära, sest teisel kohal polnud mingit võimalust. Finišis oli vahe 7 sek. teise kohaga, mis oli suhteliselt kindel.
  Nüüd puhkan ja valmistun Eesti karikavõistluste jaoks. Need toimuvad 1. okt. Tõrva gümnaasiumi juures. Tulge kaasa elama :) Omade ees on palju parem joosta. Minu start peaks olema 13.50 kava järgi, aga see võib muutuda. Kohal võiks olla vähemalt 13.30 :)

Laupäeval kirjutan vast, et kuidas läks jne.

Saturday, September 17, 2011

Hey.

Panen enda kava siia, siis olete kursis, millega tegelen :)

September ja oktoober 2011

19E 2km soojendusjooks  + lõdvestusjooks 2km, venitused
JH: pöiajooks, põlvetõstejooks, sääretõstejooks, hüplemine  1X läbi
    4X100m tõusva kiirusega,  mitte maksimaalne jooks, sörgi paus
Venitused lõpuks

20T  VÕISTLUS- pendelteatejooks ja krossiteatejooks

21K  30min rahulik jooks + kerelihased.

22N Puhkus

23R  40min rahulik jooks + 4X30m põlvetõstejooks

24L Soojendus 2km  + lõdvestusjooks 2km
Venitused
JH pöiajooks, põlvetõstejooks, sääretõstejooks, hüplemine  1X kord läbi
   2X100m tõusva kiirusega,  mitte maksimaalne jooks, sörgi paus
       1000 + 200 + 1000 + 200, pausid 2,30min, pikk lõik 4min ja lühike 33sek
       Pausi ajal alguses kõnni, siis sörkjooks

25P  Puhkus

26E 2km soojendusjooks  + lõdvestusjooks 2km, venitused
       JH: pöiajooks, põlvetõstejooks, sääretõstejooks, hüplemine  1X läbi
3X100m tõusva kiirusega,  mitte maksimaalne jooks, sörgi paus
       Venitused lõpuks

27T  Võistlus – kross 1km

28K Taastav  jooks 30min + kerelihased
29N Puhkus
30R  2km soojendusjooks  + lõdvestusjooks 2km, venitused
       JH: pöiajooks, põlvetõstejooks, sääretõstejooks, hüplemine  1X läbi
       3X100m tõusva kiirusega,  mitte maksimaalne jooks, sörgi paus
       Venitused lõpuks

1L    Võistlus 1000 või 3000m. Äkki prooviks 3000m? Eesti Noorte Mv.
2P   Taastav jooks 40min

Järvede jooks.

Nii, rebaste rets sai ka üle elatud ja peale seda õhtul oli siis järvede jooks. Kohal oli ka Eesti parim 800m ja 1500m jooksja - Keio Kits.
  Võistlus kohta jõudsin mingi 2 tundi varem, sest vennal oli ka võistlus ja tal oli 1 h varem kui mul. Passisin seal tuima mingi üle tunni, siis hakkasin sooja tegema, sooja tehes tuli mul see rõve õli maitse suhu, mida meile retsil sisse joodeti. Ponud kõige parem just. 30 minutit enne starti hakkasin sooja tegema. Ilm oli täitsa okey seekord, polnud padukat ega midagi. Stardis oli 47 osalejat.
  Start anti, läksin juhtima kohe, siis võtsin veits aeglasemalt ja ootasin, et Keio Kits läheks ette, et tema tuules joosta, jooksin kuskil ~2.5km tema tempos, siis pääses ta oma grupiga mul eest ära, nemad kolmekesi järjest läksid ees mul, nende distants oli 9km, mul 5,4km, sest ma noorem. tagant oli meile üks järeltulija, kes hoidis minuga kuskil 50m vahet koguaeg, kui tee kaheks läks, siis läksid 9km jooksjad teisele poole ja mina otse edasi, koguaeg jälgisin tagumist jooksjat ja kui ma nägin teda 5.4km peale tulemas, siis lõi seest veits kõhedaks, lisasin kiirust juurde, arvasin et ta vanemate meeste grupist, kes pidid samuti 5,4km jooksma, ta püsis minu taga ikka kuskil ~50m vahega, sõpruse parki jõudes oli ta minust kaugemale jäänud, aga pidin siiski tempot kiirendama, sest mine tea mis tal varuks võinuks olla, Finiši jõudsin 5,4km võitjana, varsti jõudis ka see mees, kes minu taga jooksis, aga tema pidi hoopis 9km jooksma ja oli mind jälgides hargnemis kohast mööda pannud, kahju temast. Need kes tegelikult pidid 5,4km jooksma tulid kõvasti hiljem minust, korraliku vahe olin sisse teinud nedega ikka ;) Võistlusega jäin suhteliselt rahule, auhinnad aga muutuvad iga aastaga aina kesisemaks, see on nagu nõme.
  Peale võistlusi läksin rebaste retsi peole, see oli täiesti mõttetu minu arust, ei viitsi sellest pikemalt rääkida. Järgmise korrani. :)

Friday, September 9, 2011

Valga-Valka jooks.


Nii, täna toimus siis Valga-Valka jooks, kus ma sain 5. nda koha, sellega kaasnes karikas ja 15 eurine kinkekaart Maratoni.
 Valka jõudsin hakkas täiega padukad sadama, sooja tegin vihma käes, ebamugav oli, kõik oli märg.
Tegin sooja ära, siis kutsuti starti, palju trügimist oli, väiksed nagu alati, tahavad ette ja ennast tõestada, et suudavad jalgu jääda, trügisin ise ette neist väikestest, et head starti saada. Eelmise aasta võitja startis natuke ees pool, mingi traditsioon vms.Stardipauk käis, lükkasin täis käigu sisse ja tõmbasin kohe eelmise aasta võitja kandadele, 600m joostud, hakkas mul rinna number pinda käima, see kukkus ära, selle jamaga läks veits jooksu tehnika metsa. Siis möödus minust lätlane ja jäin 3. ndaks tagant tuli veel 2 lätlast, nad jooksid natuke minu tempos ja siis läksid mööda, mingid suured mehed olid, minu samm nende omale vastu ei hakanud, üritasin veits nende tempos kaasa joosta, aga jõudu jäi veits väheks, nii nad ees ära läksid mul, kui mingi 2km joosta jäi, läks üks valgakas mööda minust, tema temposse ma jäin kaasa jooksma, kuni lõpuni oli kuskil 700m, siis hakkasin vaikselt kiirendama ja möödusin valgakast. Lõpupoole sain ühele lätlase lähemale, kes enne möödus minust, aga teda ma kätte ei saanud, Lõpetasin jooksu 5nda kohaga, jooksuga jäin väga rahule ise. Teine kordki!

~Tean, et kirjavigu on sitaks, aga ma ei viitsi neid parandada. :D

Sunday, September 4, 2011

väsimus..

Nii, hommikul ajas ema mind üles, pidin kartuleid põllult ära vedama, tegelt pidin võtma ka, aga kartulid olid juba võetud kui ma põllule lõpuks jõudsin, ülejäänud päeva vaatasin suht kergejõustiku telekast.
  Kuuest läksin trenni, täna pidin jooksma 60min, Margo jooksis minuga kaasa, üksi on igav muidu joosta nii pikka distantsi. Jooksime alguses Härma karjäärile ringi peale, siis tegime surnuaia ringi ja siis lõpuks läksime vanaka tagant statale. Hetkel on jalad suht valus, annavad tunda, et natuke on joostud.
  Homme on puhkepäev, trenn on tegelt päris väsitav, kui seda tõsiselt teha. Rohkem pole erilist midagi kirjutada.

Friday, September 2, 2011

vihhhmmm

Kui Tõrva poole sõitma hakkasin, hakkas vihma sadama, nagu viimasel ajal.. -.- Jõudsin trenni porisena , superluks. Stata peal olid mõnusad poriloigud ja mul oli täna lõigutrenn, pidin poriloikudes jooksma, päris hea (Y) väike karastus:D 5x 1km on palju lihtsam joosta kui 3x 1km ja 3x 500m, peale trenni olin üleni porine ja koju sõidu ajal sain veel porisemaks. Suht great . Nüüd puhkan ja kunagi varahommikul lähen magama.

miks ?

Miks on nii, et kui ma trenni hakkan minema, siis hakkab vihma sadama? Juba viies kord järjest on nii! Praegu ei saja küll, aga ootan Margot, ta pidi ka kaasa tulema. Loodan, et sel ajal vihma sadama ei hakka JÄLLE.
Okey, õhtu ehk kirjutan rohkem midagi.